2264 BD Leidschendam
Stuurt u ons een e-consult
De praktijk is gevestigd op de begane grond in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.
De praktijk is op werkdagen van 8:00 en 17:00 geopend, op vrijdagmiddag is de praktijk gesloten vanaf 12:00.
U kunt van 08:00 uur tot 12:00 uur bellen voor het maken van een afspraak. Tussen 12:00 uur en 14:00 uur is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen via optie 1 in het keuzemenu. Van 14:00 tot 17:00 uur kunt u bellen voor bijvoorbeeld uitslagen of overleg met de assistente. Op vrijdagmiddag is de praktijk alleen open voor spoedwaarneming. De assistente is wel de gehele dag aanwezig voor telefonisch overleg.De assistente heeft naast de telefonische bezetting ook andere taken als overleg met de huisarts, injecties zetten, uitstrijkjes maken en dergelijke.
Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt. Tekst volgt.
Tekst volgt.
Onze POH’s zijn gespecialiseerd in onder andere de begeleiding van chronisch zieken. Zij begeleiden patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), astma of COPD en patiënten met hart- en vaatziekten of het risico hierop. Indien u bekend bent met bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol of indien u in het verleden een infarct hebt gehad, dan wordt u jaarlijks opgeroepen voor het CVRM (Cardio Vasculair Risico Management) spreekuur. Daarnaast is de POH ook betrokken bij de zorg voor de oudere patiënten.
De POH GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/of het maatschappelijke werk. U kunt over het algemeen snel in contact komen met de POH GGZ. Door kennis van en ervaring op het terrein van psychische en (psycho)sociale klachten kan de POH GGZ met u een goede inventarisatie van uw klachten en problemen maken. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van, of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden. U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste gesprek met de POH GGZ gepland. Na het eerste gesprek zal de POH GGZ u en uw huisarts adviseren over een vervolgtraject. Aan de gesprekken met de POH GGZ zijn voor u geen kosten verbonden. Bij te laat afzeggen van de afspraak of niet verschijnen op de afspraak zonder deze te hebben afgezegd zijn wij wel genoodzaakt de gemaakte kosten aan u door te berekenen, omdat dit niet door uw zorgverzekering wordt vergoed. Deze kosten bedragen 25.00 (consult en administratiekosten).
In onze praktijk zijn dagelijks meerdere assistentes werkzaam. U kunt via de assistente een afspraak maken voor het spreekuur of een huisbezoek, maar de assistente kunt u veel gevallen al antwoord geven op diverse medische vragen. Mocht het nodig zijn, dan overleggen zij met een van de aanwezige artsen. De assistente kunnen u ook de uitslagen van bloed- of urineonderzoek doorgeven en kunnen een aantal verwijzingen voor u in orde maken.
De assistentes hebben dagelijks spreekuur op afspraak. U kunt bij hen onder andere terecht voor:
– Bloeddruk controle
– Bloedsuiker bepalen
– Hechtingen verwijderen
– Injecties en vaccinaties
– Oren uitspuiten
– Reizigersadvisering
– Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
– Urinecontrole
– Wondbehandeling
– Wratten aanstippen
– Zwangerschapstesten
Als huisartsenpraktijk heb je de vrijwillige keuze om de kwaliteit van zorg en praktijkvoering te laten toetsen. Deze toetsing is jaarlijks en heet een praktijkaccreditatie. Deze accreditatie is opgesteld door het landelijk orgaan de NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap). In deze toetsing worden zaken gecontroleerd zoals medicatie, ICT, dataveiligheid en uiteraard het handelen en de kwaliteit van zorg.
Door dit keurmerk weet u als patiënt dat u kiest voor een juiste huisartsenpraktijk die voldoet aan alle laatste richtlijnen. Huisartsenpraktijk Ottengraf is al vanaf 2015 NHG geaccrediteerd en heeft net de certificering weer met vlag en wimpel doorstaan.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten
– Actueel medicatieoverzicht
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.